sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ompeluksia viikon varrelta

Koska olemme olleet kotona koko viikon (esikoinen on ollut koko viikon kuumeessa! Nyt vasta alkaa helpottaa...), niin olen ehtinyt tehdä melko paljon käsitöitä. Totesin, että nyt alkaa olla jo mahdollista ommella vaikka lapset olisivatkin paikalla ja hereillä, viihtyvät jo niin hyvin leikeissään ja touhuissaan. Ja tietysti kuume ja flunssa vähän vähensivät tehoja lapsista ;) Jonkun verran kuopus yrittää tunkea sormiaan ompelukoneen väliin, ja molemmat rakastavat nuppineuloilla leikkimistä, joten tarkkana saa kuitenkin olla.

Tällaista on viikon aikana valmistunut:

T-paitoja Hannalta ostetuista trikoista; kuopukselle apinapaita turkooseilla resoreilla, esikoiselle norsupaita ja apinapaita punaisilla resoreilla. Kaavana sama kuin aiemmissa jätskipaidoissa, Ottobren raglanhihaisen t-paidan kaava.


Velourhousut molemmille. Näihin ompelin ensin resorit lahkeensuihinkin, mutta housut olivat aivan liian pitkät, joten tein kuitenkin käänteet ja kuminauhat lahkeensuihin. Toivottavasti kuopuksen housut ovat tarpeeksi pitkät, ettei tarvitse ruveta uudestaan säätämään resoreita...


Tänään ompelin auringonkeltaisesta joustofroteesta esikoiselle mekon, kaavan yläosa sama Ottobren raglanhihaisen t-paidan kaava, jatkoin vain helmaa pidemmäksi ja leveämmäksi. Ruskealla joustokanttinauhalla tein etusaumoihin nuo... Mikä niiden nimi nyt onkaan?


Minulla on odottamassa tuolla leikattuina kankaat vielä kuuteen vaatteeseen, joten jos pakkaset ja flunssa jatkuvat, niin yritän saada pidettyä hyvää ompelutahtia yllä. Kuopuksen t-paitatilanne näyttää jo oikein hyvältä, koska esikoisen vanhoja paitoja taitaa olla aika paljon säästössä hänelle. Mutta esikoinen tarvitsee kesäksi vielä muutamia t-paitoja, joten niitä on kiva ommella loppumattomalta tuntuvat talven piristykseksi.

Ellokseltakin odottelen taas pakettia, tilasin lapsilleni ja itselleni Adidaksen lenkkarit. Toivottavasti koot menevät nappiin!

1 kommentti: