sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ompelupläjäys!

Lapset olivat mammalla ja vaarilla hoidossa, ja minä käytin vapaa-aikani ompeluun. Olin leikannut valmiiksi vinon pinon kankaita, ja aika paljon sainkin nyt valmiiksi.

Puputrikoo Ikasyr/Piilo, kaavana Ottobren kolmen konstin mekko kavennettuna ja muutenkin pienin muutoksin.


Trikoot Ikasyr, yläosa leikattu raglan t-paidan kaavalla, helmaa vaan pidennetty ja levennetty suht vapaalla kädellä :D Kuopuksen taitaa olla enemmän mekkopituinen ja esikoisen tunika...


T-paidat uusimman ottobren kaavalla.


Esikoiselle caprileggarit ja pitkähihainen paita. Pallotrikoo Ikasyr, apilatrikoo Hannan kangas.


Kuopukselle velourhuppari, kaava taisi löytyä samasta Ottobre-lehdestä jossa oli kolmen konstin mekon kaava.


Nyt olenkin tainnut tuhota kaikki kivat uudet kankaat varastosta, pitäisi yrittää seuloa vielä kangaskasoja ja katsoa saisiko vanhoista jämistä jotain fiksua vielä aikaiseksi. Pieniä tilkkuja nakkasin menemään surutta pari kassillista joku aika sitten, koska niitä oli kertakaikkiaan liikaa. Olen myös haaveillut käsityökaapista, johon saisin kaikki käsityötarvikkeet ja koneet. Tällä hetkellä tavarat seilaavat ympäri kotia erilaisissa kasseissa ja nyssäköissä... No, ehkä vielä joskus saan toteutettua idean.

5 kommenttia:

 1. Ihania ompelujuttuja olet tehnyt! Erityisen ihana tuo velourhuppari! <3

  VastaaPoista
 2. Paljonko otit siitä konsti-mekosta pois? Mun olis ehkä tänään tarkoitus saada leikattua pari mekkoa. EHKÄ.
  Ihania juttuja oot kyllä saanut aikaan!! Kateellinen vähän olen... Kullekin ompeluaikaa, haluan korkata ompelupyötäni! :)

  VastaaPoista
 3. Taitoin etukappaleen, takakappaleen ja hihan kaavoista kaikista n. sentin pois (eli kankaasta pois 2 senttiä). Hihan pituudesta otin myös pois muutaman sentin. Ja kaavojen yläreunaan en jättänyt mitään saumanvaroja, ohjeessa oli vähän erilailla se kuminauhakuja, mutta tein sen silleen ihan yksinkertaisesti... Ekan mekon tein ihan täysleveillä kaavoilla, ei sekään paha ollut, mutta ihan hyvä tuli kavennettunakin.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja vaatteita ja ihania kankaita! Velourhuppari on tosi makea!

  VastaaPoista