lauantai 21. toukokuuta 2011

Kierrätystä

Olen jo pitkään halunnut tehdä omista (tai muista aikuisten) vanhoista farkuista lapsille housut. Nyt kaapista löytyi kahdet tähän tarkoitukseen sopivat farkut, toisissa oli polvessa reikä ja toiset olivat jotenkin kummasti tainneet kutistua kaapissa, kun olivat jääneet liian pieniksi... Ompelin päälle taskut, ja lahkeensuihin ja vyötärölle laitoin resorit. Ihan hauskat tuli, vähän säkkimäiset kyllä hoikkien lapsien päällä, ja vyötärö olisi saanut olla vähän matalampi. No, nämä mahtuvat varmaan aika pitkään.

Bongasin Mikunlokista (http://mikunloki.blogspot.com/2011/05/housuu-caprii-paitaa-ja-ebay-ostos.html) vinkin nimikointinauhoista. Tilasin sellaisia lapsien nimillä, ajatuksena että ompelen sellaiset itse tehtyihin vaatteisiin, joissa ei muuten ole paikkaa nimikointia varten. Nauhat tulivat nopeasti, ja olivat oikein hyviä! Näihin farkkuihin ompelin niminauhat taakse sisälle. Mietin, että tilaisinko nauhoja myös "merkiksi", esimerkiksi tekstillä Pikkumurut, tai vaikka Äidin tekemä tms. Täytyy harkita!
Tässä vielä sovituskuvaa. Kuten kuvasta näkyy, esikoisella on vesirokko, kuopuksen vuoro on sitten seuraavaksi. Harmi kun ei tullut samaan aikaan, nyt saadaan kököttää kotona melkoisen pitkään.
Eilen pyörähdin taas Piilo-kirppiksellä varaamassa pätkän ihanaa bambikangasta, ja samalla toki täytyi katsastaa myyntipöydät. Ei tullut ihan halvaksi se reissu, mutta olen tosi tyytyväinen! Löysin nimittäin kuopukselle syksyksi Polarn O. Pyretin tummansinisen välikausihaalarin, kunto on suht hyvä ja hinta oli kohdillaan. Kuopuksella on samassa koossa Lindexin välikausihaalari, mutta siihen tuli polveen reikä toisella tai kolmannella käyttökerralla. Onneksi sekin oli kirppikseltä, niin ei harmita niin paljoa. Tuohon PO.Pin haalariin kun laittaa vaikka pinkit asusteet, niin ihan hyvin menee tytölläkin :)
Mukaan tarttui myös velourpaita kuopukselle ja tunika esikoiselle. Onnistunut reissu siis!


2 kommenttia:

  1. se piilo on kyllä ihan hyvä paikka.ajattelin laittaa kans pöydän sinne kun ensi-ilta on ohi..

    VastaaPoista
  2. Onpas kivoja, nuo housut ovat mainiot, kivasti antaa resorit ilmettä.

    VastaaPoista