lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusia ompeluksia pitkästä aikaa!

Joulukuun pakersin lähinnä joululahjojen ja muiden jouluvalmisteluiden kimpussa, mutta nyt on onneksi taas vähän aikaa käsitöille.

Esikoiselle tein Metsolan ruutufroteesta vuoritetun hupparin. Melko hyvin onnistui siihen nähden, että ompelin hupparin lopulta nopeasti kasaan yömyöhällä... Sain ommeltua hupparin niin, ettei saumoja jäänyt minnekään tursottamaan, vuorissa on vain pieni suljettu kääntöaukko. Pitänee tehdä kuopukselle joku vastaava tasapuolisuuden nimissä.Joulun alla ompelin kasaan pari leikattuna ollutta vaatetta; esikoiselle mekon/tunikan hauskasta helikopterileijona-joustofroteesta, ja kuopukselle ruskeat velourhousut, joissa on sivuissa rypytykset (taisi olla uusimmassa Ottobressä tämä kaava?). Kuvassa housut näyttävät vähän hassulta ruttukasalta, mutta päällä näyttävät onneksi paremmalta.

Ja jottei kangasvarasto pääsisi liikaa vajentumaan, käväisin Eurokankaassa koluamassa palalaareja. Mukaan tarttui yksivärisiä perustrikoita seitsemässä eri värissä... Pitkähihaisia paitoja on molemmilla lapsilla niin paljon, ettei kaappiin meinaa mahtua, joten ajattelin ruveta ompelemaan trikoista pikkuhiljaa t-paitoja kesäksi. Jotain hauskaa pitäisi keksiä paitojen piristykseksi, joko aplikaatiokuvia tai sitten yritän painaa kangasväreillä jotain kuvia. 

Koska rakastan lastenvaatteita, erityisesti ulkovaatteita, olen miettinyt viime aikoina lasten välikausivaatetusta. Keväisin ei kovinkaan paljoa ole ollut tarvetta välikausivaatteille, mutta koska välikausivaatemallistot tulevat myyntiin lähinnä keväisin, täytyisi osata jo ajatella ensi syksyä. Silloin lapset aloittavat tarhassa, joten kelvolliset ulkoiluvaatteet täytyy hankkia! Kuopukselle on jo hankittuna haalari, ja esikoisen jäljiltä on odottamassa joitakin vaatteita. Esikoisen kohdalla mietin, että kannattaako enää hankkia välikausihaalaria, vai olisiko parempi olla pari takkia ja muutamat (kosteudenpitävät) ulkohousut... Ja mistä löytyisi taas joku tosi kiva ja budjettiin sopiva vaihtoehto?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti