sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kevät mielessä

Olen vähän turhankin innokkaasti miettinyt ja hankkinut välikausivaatetusta lapsille. Odotan kevättä vaan niin kovasti (kuten myös lapset), että on ollut kiva miettiä kevätvaatteita ja suunnitella niihin sopivia pipoja ja muita asusteita, joita lasten mummi eli äitini myös kovin innokkaasti neuloo ja virkkaa.
Pääasiassa kaikki on nyt hankittuna, mutta kenkiä, pipoja ja hanskoja täytyy vielä hankkia ja tehdä tässä kevään mittaan.

Näillä mennään tämä kevät, suurin osa menee varmasti vielä syksyn ja ehkä ensi keväänkin:Esikoiselle mahtuvat vielä viime kevään ja syksyn käytössä olleet takki ja haalari. Takki Lindex 104 cm, mahtuu vielä hyvin, haalari Ticket to heaven Uffo 98 cm, hihat etenkin ovat vähän lyhyet, mutta kurakeleillä rukkasten kanssa menee vielä.Tässä uudet hankinnat esikoiselle. H&M takki 110 cm, vihreät housut Lenne 110 cm, beessit housut Reima 104 cm ja pinkit housut Reimatec 110 cm. Housuista Lennen ja Reiman menevät ainakin kevään, Reimatecin ovat vielä isot, menevät varmaan syksyllä. Vasemmalla ylhäällä minun tekemä piponalku, oikealla lankoja, joista äitini neuloo jonkun myssyn. Kaikki housut on ostettu käytettyinä.Kuopukselle ihana Name it:in takki 92 cm, tätä on tarkoitus käyttää vähän "parempana takkina" esim. farkkujen tms. kanssa... Tämäkin käytettynä ostettu.
Kuopukselle Lindexin välikausihaalari 92 cm, Jonathanin rukkaset, molemmat käytettyinä ostettu. Mummin neulomat lapaset ja lankapino odottamassa :D


Kurakeleille/loskakeleille kuopukselle Ticket to heaven Rubber rain fleecevuorella 92 cm, tosi reilu koko (tämäkin ostettu käytettynä - tuo H&M:n takki taitaa olla ainoa tänä keväänä uutena ostettu!). Voi käyttää jo keväällä mutta parempi varmaan syksyllä. Esikoiselle ei ole mitään vastaavaa, mutta enpä tiedä onko varsinaisesti tarvettakaan ainakaan vielä - syksyksi tarhaan täytyy varmaan jotkut kurikset hankkia... Ja pipo ja lapaset taas mummin käsialaa :) Pipon ohje on uusimmasta Suuresta käsityölehdestä, malli on tosi hyvä!

(Äitini lisäsi, että edellisen pipon ohjetta oli hiukan muutettu, ei ollut siis ihan suoraan se käsityölehden ohje.)

 

Esikoisen vanha Seppälän takki + 2 housut, koko 92-98 cm, pihapuvuksi/varapuvuksi kuopukselle. En jotenkin ihan hirveästi tästä tykkää, mutta säästetään nyt jonkun aikaa...Osa kenkävarastosta. Kuopukselle on kertynyt tennareita (vasemmalla ja keskellä), esikoiselle Vikingin välikausigoret ja toiset tuollaiset lyhytvartiset välikausikengät. Esikoisen jäljiltä on myös lenkkareita säästössä kuopukselle. Esikoiselle täytyy hankkia kesäksi vielä lenkkareita ja tennareita yms, ja kuopukselle ehkä jotain vähän fiksumpaa ulkoilujalkinetta, mutta onneksi niitä löytää vielä suht hyvin silloin kun tarve on ajankohtainen.
Uusia ompeluksiakin on syntynyt tänä viikonloppuna, mutta vielä en ole saanut niitä kuvattua. Sain tänään leikattua kankaat kesämekkoihin, samanlaiset molemmille tytöille, vaikka joskus aiemmin suuresti vierastin ajatusta samanlaisista vaatteista. No, ei niitä pakko ole onneksi samaan aikaa käyttää :D 

1 kommentti:

  1. Heippa!

    Oiskohan sinulla tuo ticketin tähtihaalari vielä tallessa ja ehkä myytävänäkin? :)

    VastaaPoista