torstai 30. syyskuuta 2010

Plinsessahatut ja haalarit

Ensimmäiseksi pahoitteluni tosi huonosta kuvasta, ei täällä sisällä pimeän aikaan saa mitään kelvollista kuvaa otettua...

Tänään hain kuopukselle Ellokselta alekoodilla tilatun Ticketin Baby baggien, onneksi se oli sopiva! Esikoiselle tilasin myös, mutta se ei ollut ollenkaan passeli ja lähtee palautukseen. Välillä olen kammoksunut vaaleanpunaista, mutta tuosta kyllä tykkään. Oikeastaan kammoksun kenties vain vaaleanpunaista yhdistettynä kukkiin, perhosiin ja röyhelöihin, sellaista ylityttömäistä tyyliä. Tämä haalari on niin simppeli, että hempeä väri ei niin häiritse. Kuopukselle on myös tallessa esikoisen toissatalvinen pinkki Legotecin haalari, sekin yksivärinen.

Esikoiselle on hankittuna tämä raidallinen Legotec. Pidän Legon kapeasta ja suorasta mallista, sopii hyvin hoikalle lapselle. Myös hihat ja lahkeet ovat tarpeeksi pitkät.

Asusteita pitäisi nyt ruveta näihin pukuihin keräämään. Tänään ostin Lindexiltä 3 paria rukkasia, kun kaikki tuotteet olivat -25% alennuksessa. Edellistalvisia rukkasia on myös aika hyvät kokoelmat tallessa, mahtuvat vielä ainakin kuopukselle.

Hatuista suurimman osan teemme itse, minä ja äitini. Minä ompelen ja mummi neuloo :) Tässä nyt ensimmäiset tekeleet, malli kopioitu röyhkeästi Biggulta... Mutta kaipa omaan käyttöön saa hiukan ideoita lainata, ja toisaalta kyllä itse mittailin lasten päitä pitkät tovit ja piirsin mittausten pohjalta kaavat. Seuraaviin versioihin teen vähän erilaisen yläosan, päässä nuo kulmat menevät suorastaan sarviksi, saisivat olla puolestani hiukan matalammat. Eli ehkä jätän hatun yläosan suoraksi seuraavissa hatuissa.

Materiaalina hatuissa on päälikankaana fleece ja vuoriksi laitoin viime talvena Eurokankaasta ostamaani villatrikoota (?), en muista tarkalleen mitä se oli. Kulmissa palat heijastinnauhaa, samoin kruunun reunimmaiset pampulat on ommeltu heijastinnauhasta. Nappilaatikosta löysin hienoja "timanttinappeja", jotka ompelin kruunuun jalokiviksi :D Tässä voi kyllä todeta että "tein itse ja säästin", materiaalikulut olivat n. 2 e/hattu. Aikaa toki kului jonkun verran.

5 kommenttia:

 1. hienot on!! :)
  munkin pitäis orientoitua talvihattuihin...

  Tiedän mitä se villatrikoo on mutten muista nimeä!!
  Käytin sitä itse kypärälakkeihin ja cool aideillakin värjäsin.

  Modaalivilla!!! oisko...

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä ihania prinsessaneitien vaatteita teille talveksi tulossa! :D Tosi ihanat nuo hatut kyllä! Olet taitava!

  VastaaPoista
 3. Nyt on kyllä aika vaaleanpuna/pinkkisävytteiset vaatteet tulossa tytöille, olen jo tässä miettinyt, että jos alesta tilaisin ensi talveksi tytöille ruskean ja turkoosin haalarin, jos vain kokoja jää :D Tässä nyt vaan jotenkin kävi näin tänä vuonna :D

  VastaaPoista
 4. Kivat hatut, tarttiskin jo miettiä jo talvihattuja, jos ois kerrankin ajoissa. Vastahan sain syksypipot tehtyä.

  VastaaPoista
 5. MIten toi legon haalari kesti? Entä onko mitoitus millaista?

  VastaaPoista