perjantai 30. joulukuuta 2011

Pitkästä aikaa...

Taas on vierähtänyt pitkä aika edellisistä päivityksistä, sen verran kiireistä on ollut. Tässä kuitenkin muutamia viime aikojen ompeluksia. Kuvat ovat harvinaisen surkeita ja värit päin mäntyä, mutta olkoot...

Tein molemmille lapsille perushousut pitkillä lahjeresoreilla ja joustofroteepaidat. Housujen kaava on jonkun ottobren kaavan pohjalta muokkailtu, paidat ottobren 4/2011 more grey -raglanpaidan kaavalla tehty.  Esikoinen on käyttänyt paljon liiloja housujaan, varsin krantuksi tullut kuopus ei ole tainnut koskeakaan omiinsa, ovat tosin varmaan vähän isotkin vielä. Ruskea joustofrotee anopin ullakolta löytynyttä, hän on varmaan tästä samasta kankaasta ommellut lapsilleen aikanaan vaatteita :) Muut kankaat Piilosta.
Tämän viikon keskiviikkona olin harvinaisen aikaansaava ja sain käsityökerhossa tehtyä kolme vaatetta, kaavojen piirtämisestä lähtien! Housuissa kaavana ottobren saimi swetarihousut, koiksi sain piirtää jo 116 cm ja 104 cm. Tunikan kaavana käytin niin ikään ottobren sulo/riff raglan t-paidan kaavaa, pitkillä hihoilla ja helmalla. Ostin Piilon Hannalta palan ihanaa kioskikissa-kangasta, värit ovat aika ärtsyt, mutta näistä tuli kyllä tosi hauskat housut ja erittäin mieluisat esikoiselle. Liilasta velourista riitti vielä kuopuksen housuihin, ja jäljelle jäi vielä jonkun verran. Pupumetsä-velourin olen ostanut kaveriltani aikaa sitten.
Ja vielä parit joululahjaompelukset. Ihanille sukulaisvauvoille (tyttöjen serkku ja pikkuserkku) ompelin joululahjaksi mekot, kaavana käytetty Ottobren paitakaavaa muokkauksin. Kokona 68. Kangas virontuliaisia äidiltäni.

Päiväkodin hoitajille väsäilin joululahjaksi kassit. Värjäsin pesukoneessa tavallisia valkoisia kangaskasseja punaiseksi (ja sain poistaa punaista väriä koneesta n. viikon...), ja tulostin lasten piirtämät kuvat silitysarkeille. Tein kasseihin "tilkkutaskut" (vähän taitaa olla vinksvonks ja silleen, mutta ei se mitään). Aika hauskat tuli mielestäni :)


Tässäpä taas näitä, yritän olla jatkossa ahkerampi!

1 kommentti:

  1. Kivoja ompeluksia; kauniita värejä! Nuo kassit ovat aivan huippu-söpöjä :) Onnekasta Tätä Vuotta ompelijalle ja ompelusten käyttäjille :)

    VastaaPoista