keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Haaste: Syksyn värit + edellisiä haasteita ja ompeluksia

Osallistuin taas FB:n ompeluryhmän haasteeseen, tällä viikolla teemana oli syksyn värit. Olinkin juuri sopivasti ajatellut ommella oranssi-ruskea-sävyisistä kankaista jotain, joten asiaa ei tarvinnut sen enempää miettiä. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tällaista hame-leggarit-yhdistelmää. Tosin nämä ovat lähinnä hame-kalsari-yhdistelmät, koska laitoin housujen lahkeisiin resorit, joita voi pitää suorana tai käännettynä. Nämä on vähän siinä rajoilla, että onko kivat vai ihan järkyttävät :D Vähän hassu yhdistelmä, mutta eipä tuo niin haittaa. Pallotrikoo on Tarton Abakhan Fabrics -kaupasta (kiitokset äidilleni ihanista kangastuliaisista!), junatrikoo FB:n kangashamsteriryhmästä hamstrattua :) Kaavana Funky Stripes hameleggingsit pidennetyin lahkein, Ottobre 3/2011.Pöllösametin jämäpaloista ompelin tyttöjen uusille serkku- ja pikkuserkkutulokkaille mekot. Näistä tuli kyllä tosi pienet, voi olla, että eivät oikein mahdukaan. Kuva on vähän onneton, olisi pitänyt ottaa jossain muualla kuin ruskealla taustalla, mutta mekot on jo annettu omistajilleen, joten parempaa kuvaa ei enää saa. Toinen näistä mekoista sopi edelliseen ompeluhaasteeseen, jossa piti ommella vaate paloista, niin että ainakin joku kappale oli tehty vähintään kahdesta palasta. Toisen mekon etukappale on tehty kahdesta palasta, ja sauman olen peittänyt nauhalla.Aiemmin oli haasteena ommella välikausihattu lapselle. Tein tytöille korvahatut, mutta näistä tuli niin hassun malliset, että päätyivät roolileikkeihin.
Ja vielä kuva sateenkaarimekosta, jonka tein esikoiselle. Kangas jälleen kangashamstereista :) Kaavana Dreamland trikootunika Ottobrestä, pidennetyllä helmalla ja hihoilla, ilman etuhalkiota ja ilman sivusaumanvaroja. Harmi vaan tyttönen ei ole vielä suostunut tunikaa käyttämään, täytyy lähipäivinä yrittää lahjoa sovittamaan, malli vaikuttaa aika hyvältä.Lisäksi sain leikattua kankaat seuraavia ompeluksia varten, yritän ommella paitoja, joihin tulee puhvihihat ja vähän rypytyksiä, saa nähdä meneekö hermot :D Tykkään enemmän tehdä sellaisia juttuja, jotka saa nopeasti hurautettua valmiiksi, etenkin kun ompeluaikaa on niin vähän.

Tässäpä viimeaikojen ompeluksia :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita. Tuo sateenkaaripaita on ihana.

    VastaaPoista
  2. Kunhan teet puhvihihat ja rypytykset, olet jatkossa jo aika haka siinä. Ite en enää osaa tehdä mitään ilman rypytyksiä.

    VastaaPoista